Voor mijn 16e verjaardag kreeg ik mijn eerste echt helemaal eigen hond; Max. Een zwarte labrador retriever van toen net 6 weken jong. Onwetend toen nog kochten we hem van een fokker, die hem tactisch eenzaam en alleen in een weitje had gezet. Uiteraard waren wij direct verkocht, en dus ging Max met ons mee naar huis.
Binnen een jaar haalde Max zijn gehoorzaamheid diploma's. Werken kon hij als de beste, maar daarnaast was hij ook uiterst sociaal. In de loop van zijn leven deed hij verschillende hondensporten, en zelfs IPO training en speuren. 

Samen met Max verhuisde ik een aantal keren, totdat we uiteindelijk in 2009 samen op de boerderij gingen wonen in Opende. Er ging een wereld van ruimte voor Max open, iets waar hij enorm van genoot. Op wat kleine gezondheidsprobleempjes na was Max fit en gezond. Hij hoefde niets meer, maar mocht van alles. Zo kreeg hij een eigen bedje in de woonkamer, en sliep hij de laatste maanden zelfs dicht bij ons, onder de trap. Max liet zich met liefde verwennen door ons, en gebruikte zijn leeftijd om lekkere hapjes te krijgen.

Halverwege 2016 begon Max wat minder te lopen, en op een avond is hij uitgegleden. Daarna kon hij niet meer zelf opstaan, wat hij zelf vreselijk vond. Daarom hebben we hem een dag later in alle rust laten inslapen. Onze Max is uiteindelijk 16,5 jaar geworden.